Werken met een chronische aandoening

Jarenlang ben ik voorzichtig geweest in het vertellen over gezondheidsklachten, omdat ik aan het solliciteren was. Het roept helaas toch vaak angst voor ziekteverzuim op en over het algemeen lijkt eerlijkheid niet zo verstandig. Ik zorgde uiteraard dat ik alleen solliciteerde op functies die voor mij fysiek haalbaar waren. Maar ik baalde van het taboe dat erop lijkt te liggen en de gangbare gedachte dat je er beter niet over praat.

Nu ik geen werkgever meer zoek, prikkel ik mezelf het taboe van ‘chronische ziekte’ te doorbreken. Met een chronische aandoening is namelijk genoeg mogelijk. Functies in loondienst zijn vaak een vast hokje van werkzaamheden, condities en verwachtingen. Als ondernemer kun je je eigen ‘hokje’ inrichten hetgeen veel ruimte kan bieden aan mensen met een chronische aandoening. En zo kan het zijn dat ondernemerschap de enige manier is om je werkend leven vorm te geven vanuit jouw mogelijkheden.

Maar ondernemerschap zal niet iedereen liggen en het sociaal vangnet voor ondernemers is ook minder goed geregeld. Dan lees ik in artikelen dat 20% van de beroepsbevolking zou kampen met een chronische aandoening. Ik hoop dus dat ook in loondienst er (meer) flexibele hokjes mogen ontstaan, zodat mensen vanuit hun kracht en mogelijkheden ingezet kunnen worden ongeacht chronische ziekte of niet. Vanuit dat gedachtegoed heb ik ook deze website opgezet, kijken naar dat wat (en hoe) wel mogelijk is!

 

Vond je dit inspirerend, deel het dan snel!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *