Over Possibilities to life

Possibilities to life is gericht op het creëren van mogelijkheden om het meeste uit het leven te halen. Het leven biedt allerhande uitdagingen waarin het geluk niet vanzelfsprekend voor het oprapen ligt en we niet automatisch alles krijgen wat we wensen. Het plezier in je leven ligt er vooral in hoe je ermee omgaat. Is het glas half vol of half leeg? Of, zoals ze vanuit ‘omdenken’ zo mooi zeggen, vraag je je af waar de kraan is? Deze site wil inspireren en op een positieve manier kijken naar wat we meemaken op het gebied van gezondheid en welzijn.

Iedere situatie waarin je beperkt bent op een bepaald gebied door de omstandigheden of bijvoorbeeld je eigen gezondheid, vraagt om een creatieve manier van anders handelen om toch te kunnen bereiken wat je wilt. Bij bijvoorbeeld een verminderde handfunctie, een visuele of auditieve beperking zijn een aantal hulpmiddelen mogelijk. Ook worden moderne technologische ontwikkelingen ingezet om iemand met een verstandelijke beperking of autisme te ondersteunen. Veelal zit het ook in je eigen gedrag, zoals het bewaken van je grenzen bij chronische pijnklachten en het maken van slimme keuzes bij een kleine portemonnee.

In iedere situatie waarin dingen anders gaan, zullen mensen gemakkelijk tegen onbegrip van anderen aanlopen. Wat mensen niet zien, niet kennen en niet begrijpen zullen zij snel veroordelen. Deze site wil het onzichtbare zichtbaar maken en op een positieve manier belichten. Vooral uitgaan van de mogelijkheden en hoe deze mogelijkheden gecreëerd kunnen worden.

Vond je dit inspirerend, deel het dan snel!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn